Leer mij kennen

Karin van der Weijden

Waarom wil ik trainer zijn?
Waarom wil ik ondernemer zijn?
Ik zal proberen hierop eerlijke antwoorden te formuleren.

Ik wil graag trainer zijn omdat ik weet dat dit is wat ik het liefste doe; het overbrengen van kennis op NT2-leerders. Deze ervaring heb ik reeds gedurende 7 jaar opgedaan als begeleider van een taalklas waarin ca. 8 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn. Het geven van vertrouwen zodat hun zelfvertrouwen kan groeien, het creëren van een veilige omgeving voor de cursisten waarin zij de basis en meer van de Nederlandse taal kunnen leren. Mijn cursisten zijn veelal vrouwen die van ‘in huis opgesloten zijn’ nu participeren op de school van hun kinderen en dit is het resultaat waar ik naar op zoek ben en samen met de cursisten naartoe werk.

Denken in mogelijkheden is mij van huis uit meegegeven en daarmee het ondernemend bezig zijn. Onder het mom van ‘ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ ben ik aan dit nieuwe avontuur begonnen. Of het nu gaat om het in elkaar naaien van kleding, het opzetten van een stichting, het starten met corrigeerwerk, het geven van conversatielessen aan Poolse arbeidsmigranten, het switchen van werk binnen het ziekenhuis waar ik ruim 20 jaar werkzaam ben. De tegenstrijdigheid van trouw zijn aan iets en weer op zoek naar een nieuwe kans zit in mij. Het ondernemerschap zoals het zich nu voordoet, is nieuw voor mij en zie ik als een mooie uitdaging. Het is op mijn pad gekomen, het spreekt mij aan om het te gaan onderzoeken en antwoorden te vinden op ‘wat heb ik hiervoor nodig, waar moet ik zijn, waar gaat het mij brengen?’ De vrijheid om dit ondernemerschap te gaan onderzoeken geeft mij energie!

Inmiddels zijn ook de NT1-leerders op mijn pad gekomen; eveneens een mooie groep mensen. Mensen die hun moedertaal, Nederlands, op de basisschool hebben geleerd en daarna om uiteenlopende redenen niet gestart zijn op het middelbaar onderwijs. Deze groep laaggeletterde mensen heeft de moed opgevat om de NT1-cursus te gaan volgen, ieder op zijn eigen niveau. En ik mag daar bij Sagènn les aan geven, hoe mooi is dat!

Groeten, Karin

Portret Taaltrainer Karin

Foutloze teksten

Wil jij graag je 
scriptie 
sollicitatiebrief 
verslag 
menukaart 
website 
laten nakijken?

Karin heeft jarenlange ervaring in het nakijken van Nederlandse teksten. Op spelling en grammatica wordt de tekst nagekeken en gecorrigeerd.
Heb je haast? Met de speciale spoed-service krijg jij je tekst binnen 24 uur gecorrigeerd terug.

Beroepsmatig

Wat is mijn ervaring?

Klassikale conversatielessen

Voor niveau A1-A2 en hoger.

Een nieuwe taal leren is spannend, maar vooral leuk! Ik zorg voor een veilige omgeving waarin we veel praten met elkaar. Hierdoor oefen je de Nederlandse taal, groeit je zelfvertrouwen en ontwikkel je jezelf. Zie hiervoor ook de website van De Taalschool.

Individuele conversatielessen

Voor niveau A1-A2 en hoger.

Vind je het prettig om in een rustige omgeving op een laagdrempelige manier de Nederlandse taal beter te leren spreken? Neem contact op met mij en we bekijken de mogelijkheden. Denk hierbij ook aan skypen.

Nakijken en redigeren van teksten

Controle spelling&grammatica

Ik corrigeer je werk zodat je het in correct geschreven Nederlands kunt inleveren. Ik heb affiniteit met onze Nederlandse taal en corrigeerde tot nu toe vele scripties, verslagen van medische, toeristische maar ook technische aard. Ik controleer je werk op grammatica, spelling, logische zinsopbouw.

Wat klanten over Karin zeggen

Reacties van klanten

 • positive review  Karin heeft mijn scriptie snel nagekeken en mij voorzien van heldere feedback waar ik veel aan heb gehad. Ook verliep de communicatie snel en is ze heel vriendelijk. Helaas lees ik zelf nogal eens over mijn eigen schrijffouten heen en grammatica controle via verschillende programma's werken niet altijd, zeker als je grote verslagen wilt nakijken. Dus mocht je hulp nodig hebben met de spelling en grammatica controle van je verslagen, dan zou ik je aanraden om contact op te nemen met Taaltrainer Karin!

  Kim Rosane Noten
  juni 18, 2021

  positive review  Zeer tevreden met het nakijkwerk van Karin!😊 In minder dan 8 uur had zij heel mijn slag nagekeken en voorzien van verbeteringen!

  Mohammed Chahid
  juni 12, 2021

  positive review  Ik raad taaltrainer Karin aan. Karin heeft al meerdere verslagen nagekeken en kreeg deze altijd snel terug. Er is een duidelijke en snelle communicatie. En je kan je verslag op tijd inleveren. Ik zou Karin zeker aanraden!

  Lisa Opentij
  mei 29, 2021
 • positive review  Karin heeft begin 2021 mijn scriptie nagekeken. zelf ben ik dyslecties, zonder Karin zou mijn scriptie geen voldoende worden. Karin heeft de scriptie top nagekeken, mijn een fijne manier van het verbeteren en hier en daar nog een tip. het nakijktermijn was erg snel ondanks dat ik geen 'spoed' had. erg fijne ervaring, ik zou Karin daarom ook zeker aanbevelen!

  Jody Ijfs
  maart 3, 2021

  positive review  Mijn scriptie is door Karin nagekeken. Al wil je van je eigen fouten leren raad ik iedereen aan om dit ook te doen. Daarnaast was mijn scriptie ver voor de deadline nagekeken waardoor ik zonder zorgen alles op tijd heb kunnen inleveren! Bedankt!

  Nick Seton
  februari 21, 2021

  positive review  Karin beveel ik zeker aan! Niet alleen haar hulp die zij aanbiedt om je scriptie te controleren. Maar vooral haar tijd en snelle reacties zijn echt top! Op een stressmoment waar je iemand nodig hebt, dan staat Karin voor je klaar. Daarbij haar duidelijke aanpassingen, waarbij je ook gelijk leert! Topwerk Karin, bedankt voor je tijd en moeite! 🌹

  Houda Aba
  februari 20, 2021
 • positive review  Karin zou ik iedereen aanbevelen. Duidelijk en snelle communicatie vanuit haar kant. Karin had binnen een paar uur mijn hele verslag nagekeken en gecorrigeerd op grammatica en spelfouten. Ik zat met een deadline waarmee ze goed rekening heeft gehouden. Bedankt en tot de volgende keer!

  Liibaan Ng
  januari 20, 2021

  positive review  Taaltrainer Karin raad ik iedereen aan. Super snelle service en neemt echt de tijd voor je verslagen. Verslagen ruim op tijd terug ontvangen dan afgesproken.

  Oum Inas
  september 3, 2020

  positive review  Mijn verslag is door Karin nagekeken en gecorrigeerd.. binnen een paar uur weer retour. Heel fijn, heel snel en zeer goed corrigeert. En zij communiceerd heel goed. Ik ben meer dan tevreden!!

  Glynes Bel Babel
  juli 16, 2020
 • positive review  Ik heb mijn scriptie bij Karin ingeleverd en kreeg het binnen twee dagen terug vrij snel dus! Mijn scriptie heb ik daarna verbeterd op taal en is vervolgens goedgekeurd door mijn begeleider. Kortom zeker een aanrader

  Emel Zeynep Yildiz
  juli 16, 2020

  positive review  Fijne manier van nakijken. Binnen een aantal uur mijn verslag al terug, met heel veel suggesties waar ik wat aan had. Heel erg bedankt!

  Michelle van Renswoude
  juni 18, 2020

  positive review  Een erg fijne en goede manier waarop het nakijken van, in mijn geval, mijn scriptie is gedaan! Voor elke student die twijfelt over de opbouw van zijn/haar geschreven stuk een echte aanrader! Daarnaast ook nog eens erg snel! Overigens kwam ik tijdens het doorlezen van de correctie grappige foutjes tegen, wat ook leuk is om terug te lezen!

  Panagos Iliadis
  mei 27, 2020
 • positive review  Karin heeft mijn scriptie gecontroleerd op taal- en spelfouten. Na het eerste contact is ze direct aan de slag gegaan, waardoor ik de volgende dag al feedback kreeg. De gegeven feedback was erg nuttig. Kortom, snel en goed!

  Stijn van den Broek
  mei 27, 2020

  positive review  Ik ben super blij met Karin! Ze verbetert mijn teksten, maar wijkt niet te veel van mijn eigen schrijfstijl af. Ook gaf ze mij een positieve boost met motiverende en geïnteresseerde feedback en ik kreeg mijn tekst super snel terug. Echt een aanrader, super bedankt Karin!

  Leonie Oomen
  mei 27, 2020

  positive review  Karin staat altijd klaar om te helpen, bedankt! Ze biedt een top service aan en ze is ook nog eens snel klaar.

  Romaissa RB
  april 15, 2020

Praat Nederlands met me

Op zoek naar iemand die conversatielessen Nederlands kan geven?